Jump to content


Oettinger VW Golf R500

VW Golf R500

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
bojanVW

bojanVW

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts
  • Location:Novi Beograd
  • Auto:Ibiza 6L 1.9TDI

Oettinger VW Golf R500 sa 518 KS

Posted Image

"Golf" koga se boje "ferariji"

[NAKON MNOGO PREPUCAVANJA OKO TOGA ČIJI MODEL C SEGMENTA JE NAJJAČI, DILEMU JE OTKLONIO NEMAČKI TJUNER OETTINGER KOJI JE NAJBRŽU VERZIJU "GOLFA" TJUNIRAO NA ČITAVIH 518 KONJSKIH SNAGA

Nakon mnogo prepucavanja oko toga čiji model C segmenta je najjači, dilemu je otklonio nemački tjuner Oettinger koji je najbržu verziju “golfa” tjunirao na čitavih 518 konjskih snaga.

Posted Image

Oettinger je ovaj model okarakterisao kao super-auto, što zapravo i jeste. Da odmah pređemo na stvar. Specifikacije su sledeće: 2,5 litarski TFSI petocilindrični turbo-benzinac je poprilično modifikovan.

Posted Image

Novi su turbo-punjač, klipovi i optimizovan čip. Dalje, promenjena je usisna grana, unapređen je sistem hlađenja a postavljen je i sportski izduv.

Posted Image

Zahvaljujući svemu tome, motor je pojačan na 381 kW (518 KS) i maksimalnih 680 Nm obrtnog momenta. Sa takvim specifikacijama “golf R500″ do “stotke” stiže za 3,4 sekunde a maksimalna brzina je 300 km/h.

Posted Image

Za one kojima to nije dovoljno, Oettinger kaže da rade na još nekim verzijama ovog automobila koje će postizati 600, 650 i 750 “konja”!

Posted Image

Što se tiče izmena u unutrašnjosti, alkantara je svuda u kabini, pa i na volanu i tasteru sirene. Uz agresivne spojlere za proširenje karoserije, postavljeni su i ATS felne prečnika 20 inča.

Posted Image

“Oettinger golf R500″ će se naći u ograničenoj proizvodnji. Očekuje se početna cena od oko 150.000 evra.

Posted Image

Izvor: http://www.magazinauto.com


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users