Jump to content


Pravilnik foruma


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
Markoni

Markoni

    Osnivač kluba

  • Administrators
  • 4745 posts
  • Location:Beograd
  • Auto:Seat Altea XL 1.9 TDI

Članovi Foruma SEAT kluba Srbija dužni su da poštuju ovaj Pravilnik.Registracija

Registracija je besplatna, i potrebna je ukoliko želite da diskutujete na forumu. Ukoliko forum želite samo da čitate ne morate se registrovati.
U mail-u ćete dobiti link za aktivaciju naloga.
Ukoliko imate problema sa aktivacijom Vašeg naloga, pošaljite e-mail na :
admin@seatklub.rs

Korisničko ime

Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog imena, tj. nije dozvoljeno koristiti više od jednog naloga.
Zloupotreba Foruma kreiranjem više naloga, iz bilo kog razloga, se kažnjava.

Ukoliko novoregistrovani član Foruma SEAT Kluba Srbija nije napisao ni jednu poruku u periodu od godinu dana od registracije, njegov nalog se briše, a izabrano korisničko ime postaje slobodno za nove članove Foruma SEAT Kluba Srbija.
Iz tog razloga, članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su zamoljeni da im prva poruka bude u delu Predstavljanje novih članova

Korisničko ime koje je na bilo koji način neprikladno ili je prijavljeno od drugih članova kao neprikladno, biće zamenjeno default oznakom, a član Foruma SEAT Kluba Srbija će biti zamoljen da pošalje Administratorima putem Privatne Poruke svoje novo korisničko ime koje želi da koristi, kako bi default oznaka bila zamenjena.
Jednom izabrano korisničko ime se može menjati slanjem zahteva za promenu imena Administraciji Foruma SEAT Kluba Srbija.
Administrator Foruma SEAT Kluba Srbija će promeniti korisničko ime člana Foruma SEAT Kluba Srbija ukoliko je novo ime u skladu sa Pravilnikom.

Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija mogu da u Profilu naznače svoju lokaciju kako bi olakšali komunikaciju sa ostalim članovima Foruma (preporuke za servis, prodavnicu…).


Avatari članova

Avatar nije obavezan.
Ako član želi da koristi avatar, maksimalna dimenzija je 140x140 ili 50Kb.
Nije dozvoljeno stavljati banere u vidu avatara.
Sadržaj avatara koji je na bilo koji način neprikladan ili je prijavljen od drugih clanova kao neprikladan, biće uklonjen, a član Foruma SEAT Kluba Srbija će biti zamoljen da postavi drugi avatar ( ukoliko želi da ima avatar ).


Potpisi članova

Ograničeni su po veličini. Moguće je izabrati jednu od sledeće tri varijante :

- Mogu sadržati samo tekst i u tom slučaju maksimalno 3 reda teksta ( bez razmaka između redova teksta ), sa maksimalnom veličinom fonta size 3, svih boja.

- Mogu sadržati samo sliku, i u tom slučaju maksimalne dimenzije slike su 60x400. Animirani GIF i slične animacije nisu dozvoljene ako prelaze 100 Kb.

- Mogu sadržati tekst i sliku i u tom slučaju maksimalno jedna linija teksta fontom maksimalne veličine 3 svih boja, i slika maksimalnih dimenzija 45x400, ili animirani GIF koji ne prelazi 100 Kb.

Potpisi članova koji sadrze robote za očitavanje/obaveštavanje korisničke IP adrese nisu dozvoljeni.

Nije dozvoljeno stavljati linkove u potpis.

Za potpise suprotne Pravilniku, kao i za uvredljive potpise biće preduzete mere saglasno ovom Pravilniku.


Politika, religija, rasizam i druge nepoželjne teme

Nisu dozvoljene diskusije o politici.
Nije dozvoljeno pominjanje bilo koje religije u negativnom kontekstu, kao i rasprave na tu temu.
Nije dozvoljeno ispoljavati stavove kojima se glorifikuju rasizam, nacionalizam, fašizam, i svi stavovi slični njima.


Piraterija

Na forumu je zabranjen svaki oblik piraterije (distribucija neautorizovanog software-a).


Pismo foruma

Zvanično pismo foruma je latinično.
Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija koji ipak napišu post ili svoje korisničko ime ćirilicom, biće zamoljeni da ubuduće to ne čine, a Administracija Foruma SEAT Kluba Srbija će prilagoditi već napisani post ili korisničko ime zvaničnom pismu Foruma.
Ukoliko član Foruma SEAT Kluba Srbija i pored toga nastavi da koristi pismo koje nije zvanično, Administracija Foruma će preduzeti mere u skladu sa Pravilnikom.Velika slova ( CAPS LOCK )

Nije dozvoljeno pisati ceo post velikim slovima, koristiti obojena slova (osim u specijalnim situacijama kada je potrebno posebno naglasiti neki deo rečenice ili posta).


Nova tema

Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su zamoljeni da pre pokretanja nove teme, koristeći opciju za Pretragu, provere da li je slična tema već otvorena. Ako jeste, nastavite diskusiju u već postojećoj temi.
Naslov teme mora biti u skladu sa njenim sadržajem.
Nije dobro pisati naslove kao npr. "Pomoć", "Problem" i sl. jer se iz naslova ne može zaključiti o kakvom problemu se radi.
Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su zamoljeni da ne otvaraju više istih tema, ili da jednu poruku ili pitanje ponavljaju u različitim temama. Dovoljno je jednom napisati poruku ili pitanje, i post će sasvim sigurno biti pročitan.

Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su zamoljeni da nove Teme otvaraju u za to namenjenim delovima Foruma. U suprotnom, Administracija Foruma će preduzeti mere u skladu sa Pravilnikom. Ovo pravilo se neće strogo primenjivati za potpuno nove članove Foruma.


Pisanje na temi

Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su zamoljeni da ne skreću diskusiju sa jedne teme radi nekog drugog pitanja koje ih zanima, već je bolje otvoriti novu temu o pitanju koje ih zanima.
U tehničkim temama nije dozvoljeno skretati tok diskusije radi šale i zabave. Spam u tehničkim temama će biti sankcionisam u skladu sa Pravilnikom.

Nije dozvoljeno voditi privatne diskusije na javnim temama.
Privatna diskusija je kada dvoje, ili više članova vode lični razgovor, koji ne interesuje ostale. Za privatne diskusije postoje "Privatne poruke", ili neki drugi vid komunikacije.

Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija su dužni da poštuju mišljenje drugih članova, da ne vređaju, ne provociraju, niti omaložavaju druge članove (na Forumu i u Privatnim Porukama).
Jezik komunikacije mora biti takav da ne vređa ničiji stručni nivo, estetska i etička shvatanja, status u društvu, imovinsko stanje, godine starosti i sl.

Trolovanje je ostavljanje komentara koji potencijalno izaziva nepozeljnu i nepotrebnu raspravu koja nema veze sa temom ili nije konstruktivna. Takvi komentari će biti obrisani, a biće preduzete i mere saglasno ovom Pravilniku.


Postavljanje slika

Na Forumu SEAT Kluba Srbija slike se dodaju isključivo putem PostImage servisa, opcijom Dodaj sliku uz poruku/Add image to the post.
Drugi načini dodavanja slika negativno utiču na normalno funkcionisanje Foruma, i pregled sadržaja Foruma od strane korisnika.


Administratori, Moderatori Foruma SEAT Kluba Srbija

Administratori i Moderatori nemaju obavezu da obrazlože razloge za uklanjanje ili izmene poruka članovima Foruma SEAT Kluba Srbija.
Moderatori mogu, ako smatraju da treba, poslati članu Foruma SEAT Kluba Srbija preko Privatne Poruke razloge za editovanje dela posta, ili brisanje celog posta.
Članovi Foruma SEAT Kluba Srbija se na rad Moderatora mogu žaliti Administratorima Foruma SEAT Kluba Srbija preko Privatnih Poruka, ili otvaranjem posebne teme u delu Administracija Foruma.
Administratori Foruma SEAT Kluba Srbija dužni su članovima Foruma SEAT Kluba Srbija odgovoriti na takve žalbe.


Sadržaj Foruma

Sve što je postavljeno na Forumu SEAT Kluba Srbija od strane članova predstavlja njihov lični stav, zapažanje, kritiku, i sl.
Forum SEAT Kluba Srbija ne odgovara za stavove iznete od strane članova Foruma SEAT Kluba Srbija.
Postavljanjem Vaše poruke ili Vašeg autorskog dela Forum SEAT Kluba Srbija, saglasni ste da ovaj Forum postaje distributer vašeg dela, bez novčane ili druge nadoknade.
Takođe, odričete se mogućnosti povlačenja ili brisanja Vaše poruke, odnosno autorskog dela bez saglasnosti Administracije Foruma SEAT Kluba Srbija.


Reklamiranje

Bilo koji vid reklamiranja bez prethodnog pozitivnog stava Administratora Foruma SEAT Kluba Srbija nije dozvoljen, i biće uklonjen.
Komercijalni oglasi nisu dozvoljeni.
Pod komercijalnim oglasom se smatra prodaja bilo čega u više primeraka.
Ukoliko želite takve oglase na Forumu SEAT Kluba Srbija obratite se na e-mail SEAT Kluba Srbija - admin@seatklub.rs

Postavljanje oglasa u delu Foruma Prodajem / Kupujem od strane članova Foruma je slobodno, pod uslovom da nisu u pitanju komercijalni oglasi. Oglase mogu postaviti svi koji imaju više od 5 postova na Forumu.
Eksploatacija Foruma samo radi postavljanja Oglasa je zabranjena.
Nije dozvoljen tzv. "bump" oglasa, ukoliko se ne menja cena, ili neka bitna informacija vezana za sam oglas.

Group buy mogu otvoriti samo članovi SEAT Kluba Srbija.
Group buy se mora prethodno dogovoriti sa administracijom Foruma SEAT Kluba Srbija. Administracija Foruma nema obavezu da odobri svaki group buy.


WARN ( Upozorenja )

Koliko Upozorenja imate ( Warn ) uvek možete videti na skali koja se nalazi ispod podataka o Vašem profilu.

Spamovanje - 1 Warn
Postavljanje teme na pogresnom mestu - 1 Warn
Spamovanje u tehničkim temama - 3 Warna
Trolovanje/Trovanje - 3 Warna
Uvredljiv i potpis suprotan Pravilniku - 5 Warna
Ponovno postavljanje sadržaja koji je već jednom obrisan sa Foruma - 5 Warna
Vređanje drugih članova - 5 Warna + vremensko ograničenje postovanja bilo gde na Forumu.

Na svakih nedelju dana, članu Foruma SEAT Kluba Srbija će se skinuti maksimalno 1 Warn, i to samo ukoliko u toku te nedelje nije bilo dodavanja novih Upozorenja.
Administracija Foruma može koristiti i druge mere u cilju neometanog funkcionisanja Foruma.

Maksimalni broj Upozorenja je 10.
Ukoliko član Foruma SEAT Kluba Srbija zasluži maksimalni broj Upozorenja, biće mu u dužem vremenskom periodu ( minimalno 7 dana, maksimalno 30 dana ), zabranjen pristup Forumu. Ovo se odnosi na prvu takvu situaciju.
Nakon isteka ove mere, član Foruma SEAT Kluba Srbija dobija pristup Forumu, ali svaki post mu mora biti prethodno odobren od strane Administracije u prvih 7 dana posle vraćanja na Forum. Nakon isteka 7 dana od vraćanja na Forum, članu Foruma SEAT Kluba Srbija se ukida prethodno odobrenje postova.

Ukoliko član Foruma SEAT Kluba Srbija po drugi put zasluži maksimalni broj Upozorenja, biće mu trajno zabranjen pristup Forumu SEAT kluba Srbija.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users