Jump to content


Daljinske komande za Seat - zamena baterije


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
Bocko

Bocko

    SEAT Klub član

  • Members
  • PipPipPip
  • 949 posts
  • Location:Beograd
  • Auto:Leon Cupra 1P (Mk2)
Da bi se lakse snasli, a i ukoliko neko zeli sam da promeni bateriju na svom daljincu, evo kratkih uputstava:

IBIZA

1993 - 2002 Tip 1
2002 - 2009 Tip 1, Tip 2
2008 >      Tip 1, Tip 3, Tip 4

CORDOBA

1993 - 2002 Tip 1
2002 - 2009 Tip 1, Tip 2

LEON

1999 - 2005 Tip 1, Tip 2
2005 >      Tip 1, Tip 3, Tip 4

TOLEDO

1991 - 1999 Tip 1
1999 - 2005 Tip 1, Tip 2
2004 - 2009 Tip 1, Tip 3, Tip 4


ALTEA, ALTEA XL

2004 >      Tip 1, Tip 3, Tip 4

ALHAMBRA

1995 - 2010 Tip 1, Tip 5


Tip 1
Posted Image

Tip 2
Posted Image

Tip 3
Posted Image

Tip 4
Posted Image

Tip 5
Posted Image

#2
palacinka

palacinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
moze li neko malo detaljnije da objasni zamenu baterija na ovoj prvoj slici (tip 1) ?  posto vidim da idu dve baterije,ali ne znam kako da ih postavim,i sta ovo ide izmedju njih na slici? hvala

#3
Banchi

Banchi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 posts
  • Location:Sefkerin
  • Auto:Seat Cordoba 1.9 TDI
Pa to ćeš videti dok budeš skidao, kako izvadiš baterije tako vratiš nove. Najbitnije je da vidiš kako se otvara ;)

#4
palacinka

palacinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
pa nije bilo baterije u kljucu kad sam kupio auto...zato sad ne znam,da li je jedna,ili dve,i kako treba da stoji baterija

#5
Ljuba

Ljuba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1503 posts
  • Location:Z E M U N
  • Auto:IBIZA TDI Sport
@palacinka - Idu dve baterije CR2016 i postavljaju se tako sto + pol ide na dole u kuciste. Limcic i nije toliko bitan on je samo neka vrsta podmetaca da baterije budu fiksirane!

Bilo bi dobro da popunis svoj profil da znamo odakle si :question: , da mogu da te uputim na kolegu ako ga imas u svom mestu :;):

#6
Banchi

Banchi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 posts
  • Location:Sefkerin
  • Auto:Seat Cordoba 1.9 TDI
Ljubo ajde da te pitam ovde kad se već priča o tome, sad ovaj auto što sam ga uzeo dobio sam jedan ključ i jedan privezak od alarma. E sad ti dugmići na ključu uopšte nisu u funkciji, a auto otključavam i zaključavam preko tog daljinca. Da li to može da se prepravi pa da lepo zaključavam i otključavam preko tih dugmića na ključu?

Hvala!

#7
Ljuba

Ljuba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1503 posts
  • Location:Z E M U N
  • Auto:IBIZA TDI Sport
E sada te nisam razumeo. Kazes da originalna daljinska komanda otklj/zaklj a dugmici ne funkcionisu, pa kako onda radi :question:  Generalno ti stariji modeli daljinskih komandi se uzasno kvare....morao bi da pogledam pa da ti nesto konkretno odgovorim. A ta druga daljinska na privesku je naknadno ugradjena, ako je ona u funkciji bolje povezi nju pa preko alarma otklj/zaklj :;):

#8
Banchi

Banchi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 posts
  • Location:Sefkerin
  • Auto:Seat Cordoba 1.9 TDI
Upravo tako originalna daljinska komanda koja se nalazi na ključu ne funkcioniše uopšte :thumbsup:
E sad taj privezak od alarma funkcioniše  i on radi normalno. Najveći problem je što sam dobio samo ovaj ključ uz auto, razmišljam da mu uradim još jedan rezervni ali bih onda voleo da osposobim tu opciju koju ima na originalnom ključu za oktlj/zaklj auta. Da li ti radiš to?

#9
nono

nono

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 372 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Toledo 1.9TDI
Pitanje...
cale ima ibizu 2001. i zamenio baterije u daljincu ali on opet ne otkljucava-zakljucava...
dali treba kljuc da se ukodira i kako?

#10
bki

bki

    SEAT Klub član

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Ibiza 1.4 sport
Probaj ovako....

1) Gurnes u bravu unutra kod kljuc i das kontakt
2) Izadjes napolje, ubacis u bravu od vrata kljuc koji hoces da kodiras
3) Zakljucas auto (fizicki, okretanjem kljuca)
4) Dok je kljuc jos u bravi pritisnes komandu za daljinsko otkljucavanje, pa odmah zatim za daljinsko zakljucavanje
5) Otkljucas auto kljucem (fizicki)
6) Izvuces kljuc
7) Udjes u kola, iskljucis kontakt i izvuces kod kljuc

Probas da li radi.
Obavezno ostavi otvoren prozor skroz, ako dodje do problema nekog, da ti kod kljuc ne ostane zakljucan unutra.

Javi da li je uspelo!
No money - no signature!

#11
Ljuba

Ljuba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1503 posts
  • Location:Z E M U N
  • Auto:IBIZA TDI Sport

View Postnono, on 15 November 2012 - 21:15, said:

Pitanje...
cale ima ibizu 2001. i zamenio baterije u daljincu ali on opet ne otkljucava-zakljucava...
dali treba kljuc da se ukodira i kako?
E vidis NONO, ja sam pre par mesici imao duel na forumu u vezi toga i auto date :thumbdown:  I sam vidis da nije bas tako kako kaze ta auto data, zamenis bateriju CR2016 i resio si problem, al jbg...nije bas tako kako pise na googl-u praksa kaze nesto drugo.... :rolleyes:

@bki: to nije procedura za vracanje daljinske komande u memoriju auta za 2001 god.. :question:

Tada ja nisam bio u pravu pa sam shvatio koji ce mi to k**** u zivotu da se ubedjujem sa nekim likovima :biggrin: koji sve znaju tako sto  :pc:

Edited by Ljuba, 15 November 2012 - 21:48.


#12
bki

bki

    SEAT Klub član

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Ibiza 1.4 sport
To je procedura za 6L, ali ne znam da li bi radila na 6K....trebalo bi probati?!
No money - no signature!

#13
Ljuba

Ljuba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1503 posts
  • Location:Z E M U N
  • Auto:IBIZA TDI Sport
U pravu si da je za 6L al` nije i za 6K jer ima sasvim drugaciji Confort systema od 6L a daljinske komande izgledaju iste, nema sta da proba gubi vreme. A cak i za 6L sto si opisao u postu nije ta procedura.....u stvari probaj i sam na svojoj Ubici pa ces se uveriri :rolleyes: Elem nema veze aal` ne treba ljude pogresno navoditi ako nisi 100% siguran u to sto mu pomazes vec mu odmazes, bar ja tako mislim  :;): :welcome:

Edited by Ljuba, 15 November 2012 - 22:22.


#14
bki

bki

    SEAT Klub član

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Ibiza 1.4 sport
To jes, izvinjavam se, mislio sam da je isti za L i K....

A ta procedura je sa snimka, ima na youtube, lik je uspesno na snimku odradio tako.
Ja nisam probao, a i nemam kako, kada mi je kljuc vec u funkciji.
No money - no signature!

#15
nono

nono

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 372 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Toledo 1.9TDI
Nasao sam na netu da je lik po uputstvu sa autodate ponovo ukodirao kljuc ali nije opisao u postu.
Kako da dodjem do autodate ?

#16
nono

nono

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 372 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Toledo 1.9TDI
Resio..........,bez obzira sto je caletov auto,zauzeo sam se da mu namestim. :biggrin:

#17
bki

bki

    SEAT Klub član

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Ibiza 1.4 sport
Pa podeli sa nama kako si resio. Mozda ce znaciti nekome ubuduce!
No money - no signature!

#18
nono

nono

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 372 posts
  • Location:Zemun
  • Auto:Seat Toledo 1.9TDI
Okrenes kljuc na kontakt,vratis nazad,izvadis iz brave ,drzis dugme za zakljucavanje a dugme za otkljucavanje pritisnes 3x u roku od 5sec. dok je ovo istovremeno stisnuto.Auto se sam zakljuca pa otkljuca i daljinska komanda proradi.

#19
sasa019

sasa019

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 747 posts
  • Location:Zajecar
  • Auto:Seat Cordoba Vario 2002 1.4; 60 ks
Da li dugme drzis pritisnuto dok je kljuc u bravi ili tek kad izvadis iz brave?

Edited by sasa019, 19 December 2012 - 01:18.

Najgore je svadjati se sa budalom!Prvo te spusti na svoj nivo,a onda te dotuce iskustvom...!

#20
MK516

MK516

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Location:Sarajevo
  • Auto:Ibiza 6K2 1.9 TDi Sport 2001
Poslije pritisneš i odradiš kako je napisano :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users